Анатомия на страницата за кацане с висока конверсия: Как да създадем страница, която е убийствена за процента на кликване

Анатомия на страницата за кацане с висока конверсия: Как да създадем страница, която е убийствена за процента на кликване

Анатомия на страницата за кацане с висока конверсия: Как да създадем страница, която е убийствена за процента на кликване

Няма да е лесно да превърнете посетителите си в клиенти. Въпреки че много от тях знаят, че трябва да купят нещо, за да получат достъп до определени предимства, те все още се колебаят дали да кликнат върху крайната целева страница. Висококонвертираща целева страница е тази, която превръща голям процент от хората, които кацат на нея, в действителни клиенти. Невинаги е възможно или логично да се създаде перфектна конверсия при всяко отделно пътуване на посетителите, но можете да увеличите шансовете за конвертиране на повече посетители, като се фокусирате върху топ темите на целевите страници и ги използвате като стратегии за оптимизация на целеви страници (LPO), а не просто като страници с реклами. Как да разберете дали настоящата ви стратегия за ЛПО работи или не? Нека да видим пример и да разберем как може да бъде подобрена въз основа на тази информация.

Какво представлява целевата страница с висока конверсия?

Висококонвертираща целева страница е тази, която превръща голям процент от хората, които попадат на нея, в реални клиенти. Невинаги е възможно или логично да се създаде перфектна конверсия при всяко едно пътуване на посетителите, но можете да увеличите шансовете за конвертиране на повече посетители, като се фокусирате върху топ темите на целевите страници и ги използвате като стратегии за оптимизация на целеви страници (LPO), а не само като рекламни страници. Можете да анализирате посетителите си от момента, в който кацнат на вашия уебсайт, и да предвидите коя тема (теми) ще се появи (появят) на целевата страница.

Пример за целева страница с висока конверсия

Да речем, че имате уебсайт за пътувания, в който продавате самолетни билети. Надявате се да привлечете повече клиенти, като предлагате повече оферти и стимули. За целта ще трябва да създадете целева страница, която да поведе посетителите ви по правилния път. На тази страница ще имате основна област със съдържание и поредица от свързани опции и уиджети. От основната област за съдържание можете да предлагате оферти, купони и други изключителни предимства на настоящите клиенти. Свързаните опции и уиджети вероятно ще бъдат под заглавието “Опит на клиента”, което можете да организирате иПредставете си падащо меню, което се появява, когато клиентът щракне върху хартиеното самолетче на работния плот на компютъра си. От това меню посетителят може да избира между различни преживявания, като например “Имате място в първа класа” и т.н.

Как да създадете висококонвертируема целева страница

Съществуват три основни елемента на целевата страница с висока конверсия: Висококонвертираща целева страница е тази, която превръща голям процент от хората, които попадат на нея, в реални клиенти. Невинаги е възможно или логично да се създаде перфектно конвертиране при всяко едно пътуване на посетителите, но можете да увеличите шансовете за конвертиране на повече посетители, като се фокусирате върху водещите теми на целевите страници и ги използвате като стратегии за оптимизация на целеви страници (LPO), а не само като рекламни страници. – Тема: Темите са основните градивни елементи на целевите страници. Те контролират външния вид на страницата и информацията, която тя съдържа. Можете да използвате вече съществуващи теми, уиджети и опции за целеви страници, за да създавате лесно целеви страници с висока конверсия. – Оптимизация на целевата страница (LPO): LPO е процесът, при който се гарантира, че целевата страница изглежда добре и функционира правилно, преди посетителят да кацне на нея. Тя е ключът към увеличаване на процента на конверсия и получаване на повече посещения от потенциални клиенти. – Коефициент на конверсия: Коефициентът на конверсия е процентът на посетителите на вашия сайт, които извършват покупка. Важно е да тествате различни варианти на целевата си страница, за да откриете най-оптималния, за да увеличите шансовете за конвертиране на потенциални клиенти.

Защо е важно да създадете целева страница с висока конверсия

– По-големият трафик води до повече продажби: Увеличеният трафик винаги е нещо добро. Ако повече хора посещават сайта ви, има вероятност и те да закупят нещо. Това означава, че повече клиенти идват на сайта ви и потенциално купуват нещо. – По-голямото количество води до повече продажби: Както беше споменато по-горе, увеличеният трафик може да доведе и до увеличаване на продажбите. Вероятно е, ако повече хора купуват от вас, да генерирате и повече продажби. – Повече продажби водят до по-голяма печалба: Да кажем, че нашият уебсайт за пътувания генерира приходи от 100 000 USD всеки месец. Ако 10% от тези продажби идват от нови клиенти, ще сме генерирали допълнителни 10 000 долара приходи. – Коефициентът на конверсия е ключът към увеличаване на печалбите: По-високият коефициент на преобразуване предлага по-добри възможности за печалба. Колкото повече са посетителите на вашия сайт, толкова повече потенциални продажби имате и толкова по-лесно е да превърнете тези посетители в клиенти.

Заключителни думи

Целевите страници са важна част от всяка онлайн маркетингова стратегия. Те са първото впечатление, което посетителите ще получат, когато видят сайта ви, и затова са много важна част от цялостната ви бизнес стратегия. Създаването на целева страница с висока конверсия не е лесно, но може да се направи. Всичко, което трябва да направите, е да създадете план и да го следвате стриктно. Ако го направите, ще видите резултатите, на които сте се надявали. Единственият начин да привлечете повече трафик към сайта си е да създадете примамлив уебсайт, който потенциалните клиенти ще искат да посетят. Единственият начин да получите повече продажби е да създадете привлекателно предложение за продажба, което клиентите ще искат да купят от вас. Единственият начин да получите повече потенциални клиенти, които да дойдат на сайта ви, е да създадете привлекателно предложение за продажба по имейл, за което потенциалните клиенти ще искат да се свържат с вас. И единственият начин да получите повече продажби е да създадете примамлива оферта, която клиентите ще искат да купят от вас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top